Historiek Stamperke:

30 juni 2008

De geboorte van Stamperke I. Het kinderdagverblijf neemt zijn intrek in een nieuwbouw die alleen voor de kindjes is, gelegen in de Wilgenstraat 21 te Izegem. De opvang krijgt de goedkeuring voor 16 kindjes (verdeeld in 2 groepen).

20 maart 2009

De uitbreiding van Stamperke I. Wegens het tekort aan opvangplaatsen werd er al vrij snel beslist om over te gaan naar een uitbreiding. Door deze uitbreiding bekomt Stamperke I de goedkeuring van Kind & Gezin om 22 kindjes op te vangen (verdeeld in 3 groepen).

28 juli 2009

Overstap naar het systeem volgens inkomen. Stamperke krijgt de goedkeuring om van een vast dagtarief over te stappen in een systeem waarbij de ouders betalen volgens inkomen.

15 juli 2011

De geboorte van Stamperke II. De vraag bleef stijgen, mede door de verkavelingsproject "Hazelaarstraat" van Matexi. Het nieuwe kinderdagverblijf krijgt de goedkeuring van Kind & Gezin om 28 kindjes op te vangen (verdeeld over 3 groepen). Het kinderdagverblijf, gelegen in de Wallemotestraat 106 te Izegem, beschikt over het gelijkvloers en over 2 kamers op de bovenverdieping.

07 oktober 2013

De geboorte van Stamperke III. Stamperke II blijkt niet voldoende om aan de enorme vraag te voldoen. Stamperke III krijgt de vergunning om 24 kindjes op te vangen. In het gebouw wordt ook een professionele keuken voorzien om het eten zelf dagvers te kunnen bereiden in eigen beheer.

01 oktober 2015

Overstap naar het systeem volgens inkomen. Stamperke III kiest ook om over te stappen naar een systeem waarbij de ouders volgens inkomen betalen.


01 januari 2017

Verhuis Stamperke III. Stamperke III verhuist naast Stamperke I en vloeit samen tot één kinderdagverblijf in werking. In het nieuwe gebouw worden de kleinste kindjes opgevangen, in het oorspronkelijke Stamperke I de grootste. De twee gebouwen kunnen samen 41 kindjes opvangen (verdeeld over 4 groepen). De professionele keuken werd mee verhuisd.